acasa
despre mine
servicii
contact
|
|
|
Copyright © 2008 www.nutritiesportiva.ro . Toate drepturile rezervate.
Site realizat de                   
artistikpixel
CARACTERISTICILE REGIMULUI HIPOCALORIC ECHILIBRAT


Calorii - o reducere cu 500-1000 kcal/zi

Proteine - 25-30% din aportul caloric zilnic - sportivi, 15-20% din aportul caloric zilnic - sedentari

Carbohidrati - 55% sau mai mult din aportul caloric zilnic. Evitati zaharul, bauturile dulci, produse de cofetarie, inghetata. Inlocuiti zaharul cu indulcitor artificial

Fibre - 20-30 g/zi. Mariti consumul de fibre vegetale - fasole, mazare, cereale integrale, varza, morcovi, pastarnac, telina

Grasimi - 15-20% din aportul caloric zilnic - sportivi, 25-30% din aportul caloric zilnic - sedentari. Eliminati grasimile acolo unde se poate alegeti carne slaba, evitati produsele care ar putea contine grasimi "ascunse" - mezeluri, carnati, pateuri, produse de patiserie si cofetarie. Alegeti variante dietetice ale alimentelor (lapte, branzeturi). Gatiti fara grasime - fierbere, frigere, grill

Acizi grasi saturati - 8-10% din aportul caloric zilnic

Colesterol < 300 mg/zi

Limitati consumul de alcool

<< inapoi la GHIDUL SCADERII IN GREUTATE
<< inapoi la GHIDUL SCADERII IN GREUTATE
GHIDUL
SCADERII IN GREUTATE
GHIDUL SCADERII IN GREUTATE