Strategii alimentare pentru oameni ocupaţi

GHIDUL NUTRIŢIEI GENERALE

Ritmul actual al vietii poate fi un obstacol serios in respectarea unui regim alimentar care sa ne aduca satisfactii, indiferent care este obiectivul final: scaderea sau cresterea in greutate sau pur si simplu sa traim sanatosi, mentinandu-ne o greutate optima.
In lista noastra cu prioritati, se intampla ca alimentatia sa fie pe unul dintre ultimele locuri, pentru ca de multe ori serviciul si obligatiile zilnice ne coplesesc si ne consuma o mare parte din timp. A manca corect nu este un lucru pe care „ar trebui” sa il facem, ci este obligatoriu. Nu este usor, dar nici imposibil. Iata cateva idei utile care va ajuta sa respectati un regim alimentar.
 
”        Fiti organizati – faceti un plan si tineti-va de el. Ganditi regimul alimentar pe perioade mai lungi (cateva zile, o saptamana) si cumparati alimentele necesare pentru aceasta perioada.
 
”        Impartiti mancarea in mai multe mese mici pe zi. Organismul va functiona mai eficient daca il alimentati constant.
 
”        Pregatiti-va toate mesele de seara sau in cursul diminetii, pentru ca in timpul zilei nu veti avea totdeauna timp sa gatiti.
 
”        Luati-va mancare la voi (in recipiente de plastic) si nu va bazati exclusiv pe sendvisuri.
 
”        Obisnuiti-va sa aveti totdeauna la voi apa plata sau minerala.
 
”        Nu va complicati prea mult cu retete sofisticate si greu de preparat. Cele mai simple combinatii de alimente au avantajul ca sunt usor de pregatit, dar si de estimat din punct de vedere nutritional (calorii, macronutrienti).
 
”        Aveti in vedere suplimentele nutritive de tipul MRP (meal replacement powders), care sunt concentrate proteice si de carbohidrati destinate sa inlocuiasca o parte din mese.