Despre NutriţieSportivă.ro

Salut, sunt dr. Şerban Damian,
nutriţionist sportiv!

Mi-am făcut specializarea în acest domeniu într-un program internaţional organizat de către Comitetul Olimpic Internaţional, dedicat medicilor, şi condus de către specialişti în nutriţie din cele mai mari universităţi ale lumii. Până în prezent, sunt singurul medic din România care a urmat acest program.

De asemenea, sunt absolvent al programului de Master “Nutriție și siguranţă alimentară” organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București, pe care l-am terminat ca şef de promoție.

Sunt medic specialist în medicină de familie, absolvent al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti, membru al Colegiului Medicilor din Bucureşti.

72+

programe de nutriţie

70+

campioni consiliaţi

25000+

pacienţi la clinică

1500+

sportivi cu care am lucrat

Iată cu ce pot să te ajut

Mai multe despre activitatea mea

În anul 2007 am înfiinţat Centrul Superfit unde acord consultanţă nutritională (scădere/creştere în greutate, ameliorarea performanţelor sportive, recomandarea suplimentelor nutritive) şi de antrenament, atât publicului larg, cât şi companiilor private, sportivilor de performanţă, echipelor sportive, loturilor naţionale şi olimpice. In 2017 am extins activitatea centrului, adaugand serviciile pe care astazi le oferim si le poti gasi pe acest site, iar Centrul Superfit a devenit una dintre clinicile importante ce se ocupa cu cresterea performantelor fizice.

In perioada 2016-2018 am fost nutritionistul Echipei Nationale de Fotbal a Romaniei, ocupandu-ma direct de alcatuirea si supravegherea meniurilor si programelor de suplimentare pentru jucatorii lotului A. De asemenea, fac parte din Comisia Medicala a FRF.

In prezent sunt nutritionistul Echipei Olimpice Romane de Baschet Feminin 3X3 ce va participa la Olimpiada de la Tokyo.

De-a lungul timpului am fost preocupat sa impartasesc cunostintele dobandite in pregatirea mea medicala si nutritionala. Am sustinut zeci de seminarii de nutritie, am participat ca lector la conferinte nationale de nutritie si medicina sportiva, am fost invitat la sute de emisiuni tv si radio la cele mai importante posturi din tara, am publicat sute de articole si trei carti de specialitate, care s-au bucurat de succes. În 2003 am publicat volumul “Stretching, secretul flexibilităţii” la Editura Corint. În anul 2006 am publicat volumului “Superfit. Esenţialul în fitness şi culturism”, o carte la care am lucrat trei ani şi care a adunat cele mai importante informaţii din nutriţie, antrenament (de forţă şi cardio), slăbire, suplimente nutritive. In 2017 am publicat cartea “Ecuatia slabirii. Ghid de nutritie si antrenament pentru o viata de calitate“, un volum dedicat tuturor celor care vor sa slabeasca si sa invete sa manance sanatos.

În prezent colaborez cu ProTV , dar şi cu alte televiziuni – Antena1, Antena3, KanalD, B1TV, DigiTV, TVR. Puteţi vedea o parte din înregistrări pe canalul meu YouTube.

În perioada 2013-2014 am realizat emisiunea de nutriţie sportivă “Superfit” la Radio Sport  Total FM.

De asemenea, am fost consultant de specialitate (fitness, nutriţie, medicină) şi redactor (senior colaborator) la prestigioasa revista Men’s Health, cu care am colaborat încă de la apariţia ei în presă românească.

În 2004 am lansat siteul www.doctor.info.ro, care s-a impus ca una dintre cele mai importante surse de informaţii despre sănătate şi sport.

În 2008 am lansat primul site românesc dedicat nutriţiei sportive, pe care te afli chiar acum – www.nutritiesportiva.ro

Sunt alergător de maraton şi am participat la o mulţime de concursuri de alergare pe distanţe lungi. În 2008 am pus bazele Ro Club Maraton, primul club de alergare din România. În prezent sunt preşedintele acestui club, care a devenit cel mai mare din România. Te invit sa vizitezi şi blogul meu www.nutritionist.info.ro