Patologie nutriţională sportivă

Unele probleme medicale ale sportivilor pot să aibă legătură cu o alimentaţie inadecvată. Cu ajutorul unui program alimentar bine pus la punct se pot depăşi situaţii care pun în pericol performanţele.

Rulează videoul

Soluţii adaptate sportivilor

Planurile de nutriţie şi tratamentele medicale trebuie să fie adaptate situaţiei particulare a sportivilor, etapei de pregătire, programului de antrenament şi a celui competiţional.

Deficienţele
de nutrienţi

Sportivii au nevoie de o cantitate mai mare de energie, macronutrienţi şi micronutrienţi. O cantitate insuficientă poate să le afecteze sănătatea şi performanţele.

Problemele
digestive

Balonare, tulburări de tranzit intestinal, dureri abdominale,  greaţă, colon iritabil – apărute în efort sau în repaus, toate pot fi tratate cu ajutorul unui program alimentar adecvat.

Tulburările de alimentaţie

În rândul sportivilor, mai ales de sex feminin şi din sporturi în care greutatea şi aspectul corporal contează, pot să apară tulburări ale comportamentului alimentar.

Oboseala cronică şi supraantrenamentul

Un motiv pentru care sportivii ajung să nu mai poată susţine antrenamentele, să aibă un randament prost şi să obţină rezultate slabe la consursuri poate fi alimentaţia deficitară.

Dietele speciale
în bolile cronice

Sportivii care suferă de boli cronice ce necesită o alimentaţie specială pot primi recomandările necesare doar de la un specialist care are atât studii de nutriţie, cât şi medicale.

Programează-te aici